США допоможуть Україні розслідувати планування вбивства міністра Лещенка

Замовникам замаху оголошено підозри за чотирма статтями КК
Важливо
США допоможуть Україні розслідувати планування вбивства міністра Лещенка
Нацполіція (фото: Парламент.Ua)
19 Листопада 2021, 11:11
читать на русском

Американські дипломати готові допомогти Україні у розслідуванні справи щодо замаху на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає пресслужба відомства.

Американські дипломати висловили готовність до співпраці у розслідуванні справи щодо замаху на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, - сказав міністр.

Монастирський зазначив, що замовниками замаху був громадянин США та громадянка України. Їм пред'явлено підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу: викрадення, вимагання, завдання тяжких тілесних ушкоджень та замах на вбивство. Наразі вони перебувають у слідчому ізоляторі, їм загрожує довічне ув'язнення.

Крім цього, міністр внутрішніх справ наголосив, що сам міністр Роман Лещенко не знав про підготовку замаху на нього.

Роман Лещенко не знав про те, що готується така реалізація. Ви бачите по реакції, яку він продемонстрував на брифінгу. Я його запросив буквально за годину до брифінгу і розказав про те, що до нього готувалося. Показали відео, продемонстрували певні докази, - сказав очільник МВС.

Нагадаємо, 18 листопада у Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що запобігли вбивству міністра аграрної політики Романа Лещенка та затримали тих, хто планував цей злочин.

Читайте також