Прокуратура затримала двох осіб, причетних до замаху на вбивство Лещенка - фото

Нині вирішуються питання щодо обрання їм запобіжного заходу
Важливо
Прокуратура затримала двох осіб, причетних до замаху на вбивство Лещенка - фото
Роман Лещенко / Facebook
18 Листопада 2021, 20:39
читать на русском

В Україні затримали громадянина США та довірену особу, які є замовниками замаху на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. 

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора затримано двох осіб, які спланували умисне вбивство громадянина, а також викрадення, вимагання та нанесення тяжких тілесних ушкоджень одному із міністрів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що організаторів вбивства затримали під час проведення розрахунку.

Наразі  громадянину США та його довіреній особі повідомлено про підозру у замаху на вбивство, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, викрадення людини та вимагання (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27, п.п. 6, 11, 12 ч.2 ст. 115; ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121; ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146; ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189  КК України). Вирішуються питання щодо обрання їм запобіжного заходу, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України повідомило про запобігання підготовці замаху на вбивство одного з українських міністрів.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу заявив, що замах готувався на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

Відомо, що вбивство замовив громадянин США, який проплатив кілеру завдаток у розмірі 20 тисяч доларів.

1