Монастирський повідомив, кого з міністрів хотіли вбити

Вбивство замовив громадянин США
Головне
Монастирський повідомив, кого з міністрів хотіли вбити
Роман Лещенко / Facebook
18 Листопада 2021, 17:55
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка намагалися вбити.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу. 

Зазначили, що вбивство Лещенка замовив громадянин США, який проплатив кілеру завдаток у розмірі 20 тисяч доларів. Вбивство мало відбутися після того, як замовник приземлиться на територію США.

Своєю чергою Лещенко переконаний, що замах відбувся не через його державну службу.

Це цивільно-правова суперечка, в рамках якої є відповідні рішення суду, які набрали чинності… Мене ніщо не пов'язує з цією особою. Я з нею не спілкувався, не мав жодних стосунків. Я працював виключно у спосіб, передбачений законодавством України, - сказав Роман Лещенко.

За словами Монастирського, що замах пов'язаний був з діяльністю Лещенка у 2018 році.

Це була особа, з якою вони співпрацювали, у якої вони, власне, намагалися відібрати майно та вибити уявні борги, які були у 2018 році... Цим громадянином був Роман Лещенко - міністр українського уряду. Ця справа була безпосередньо пов'язана з його діяльністю у 2018 році ще до того, як він обіймав якісь державні посади, - додав він.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіля, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Також Парламент.UA зібрав реакцію соцмереж на замах на вбивство першого помічника президента Сергія Шефіра - переглянути публікацію можна за посиланням.

Читайте також

1