Після замаху Шефіра сховали у надійному місці - Арахамія

У "Слузі народу" назвали причини, через які могли розстріляти автівку помічника президента
Після замаху Шефіра сховали у надійному місці - Арахамія
Народний депутат Давид Арахамія (фото: УНІАН)
22 Вересня 2021, 13:28
читать на русском

Після обстрілу автівки, у якій їхав перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір, його перевезли у місце, де про його місцезнаходження відомо лише силовикам.

По це повідомив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, коментуючи журналістам напад.

За словами керівника фракції СН, наразі Шефір перебуває "в безпечному місці".

Також він розповів, що Шефір ніколи не жалівся на погрози і завжди був без охорони, а після цього випадку йому її нададуть.

Відповідаючи на питання, чому саме на Шефіра було скоєно напад, представник "Слуг" зазначив, що поки нічого не відомо, але у поліції відкрили кримінальне провадження і розслідують справу. Також Арахамія зазначив, що про цей випадок доповіли президенту, який наразі перебуває в Штатах.

Наразі є чутки і оперативна інформація, яку доносять правоохоронці. Одна з версій може бути, що це російський слід. Останнім часом дуже активна антиросійська риторика іде, ми теж не можемо виключати таке питання. Звичайно, зараз напередодні великих і рішучих змін по боротьбі з впливом великих фінансово-промислових груп теж не можна виключати і таку версію. Яка версія там буде, ми будемо слухати правоохоронців. Я знаю, що зараз найкращі спеціалісти долучилися, щоб оперативно встановити обставини. Ви знаєте, що замахи краще розслідуються по гарячих слідах, - сказав депутат.

Також він повідомив деякі деталі інциденту. Арахамія каже, що коли почали стріляти, водій Шефіра "по газах і почав їхати".

Там є дорога через ліс, і в лісі була засідка фактично, - додав він.

Щодо інформації, що останнім часом у Шефіра погіршилися стосунки із президентом, Арахамія відповів:

Це чутки. Я спростовую таку інформацію.

І додав: "Ніяких чвар немає. Я вважаю, що це просто спроба тиску на нашу команду, щоб таким чином щось передати".

Арахамія також вважає, що розстріл автівки Шефіра міг бути "посланням президентові".

Я думаю, що сам пан Шефір не був би ціллю, враховуючи те, що він дуже дипломатична людина. Я не знаю не те що конфліктів, через які будуть стріляти, а навіть щоб хтось голос підвищив на нього. Він дійсно знаходить з людьми спільну мову завжди. Тому я вважаю, що це просто послання до президента.

Тим часом народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко написав, що за його інформацією, Шефір частіше пересувався на автівці без шофера і був за кермом сам.

В нього не було охорони, також він їздить без супроводження. Люди, які готували замах, знали, що Шефір їздить сам, але на цей раз він поїхав з водієм. Стан водія середньої тяжкості, зараз йому роблять операцію, - каже депутат.

Нагадаємо, 22 вересня невідомі біля села Лісники скоїли замах на першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра - вони обстріляли його авто та поранили водія політика. Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

Читайте також

Співавтори: Дар'я Сидоренко
1