Ізраїль припиняє виплату допомоги українським біженцям

Причиною називають брак фінансування
Ізраїль припиняє виплату допомоги українським біженцям
Ізраїль (фото: Pexels)
14 Січня 2023, 17:36
читать на русском

Ізраїль не має наміру продовжувати наказ про виплати біженцям з України. Загалом майже 24 тис. іммігрантів отримали принаймні одну щомісячну виплату гранту з лютого 2022 року.

Про це повідомляє Haaretz.

Уряд Ізраїлю у лютому зупинить щомісячні виплати українським переселенцям через закінчення терміну дії відповідного розпорядження.

Повідомляється, що термін дії дозволу на отримання грантів новими українськими іммігрантами в Ізраїлі минув, а влада ще не повністю виплатила допомогу у грудні через брак фінансування у розмірі $5,9 млн. Міністерство Алії та Інтеграції не має наміру продовжувати наказ про виплати біженцям з України, виплату буде припинено у лютому.

Загалом майже 24 тис. іммігрантів отримали принаймні одну щомісячну виплату гранту з лютого 2022 року і що з наступного місяця 26 тис. нинішніх отримувачів так званого коригувального гранту перестануть його отримувати. Але ще деякий час українці, які втекли від війни, отримуватимуть виплати, які санкціонували кабінет міністрів у квітні для надання їм фінансової підтримки.

Нагадаємо, для українських біженців, що оселилися у Франції, підготують спеціальні пластикові картки. Їх отримають ті українці, які зареєструвалися в країні та оформили виплати від офіційних національних програм допомоги.

Читайте також

1