Ізраїль штрафуватиме громадян за відвідування Росії, Індії, Бразилії та Мексики

Розмір штрафу становитиме понад 1500 доларів
Ізраїль штрафуватиме громадян за відвідування Росії, Індії, Бразилії та Мексики
Ізраїль (фото: Pexels)
28 Червня 2021, 16:07
читать на русском

Ізраїль схвалив запровадження штрафів за відвідування громадян країн, які включені до списку з максимальним рівнем загрози інфікування. Йдеться про Росію, Аргентину, ПАР, Індію, Бразилію та Мексику.

Про це повідомляє Newsru.co.il.

Так, Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю включило Російську Федерацію, Аргентину, ПАР, Індію, Бразилію та Мексику до списку країн з максимальним рівнем загрози зараження. Виїзд до однієї з цих країн каратиметься штрафом у розмірі 5000 шекелів (близько 1534 доларів) і буде вважатися кримінальним та адміністративним правопорушенням.

Водночас ізраїльтяни, старші 16 років, при вильоті з країни будуть зобов'язані заповнювати декларацію в аеропорту. У ній громадянин Ізраїлю зобов'язується не відвідувати країни з "чорного списку" під час поїздки за кордон. Відповідне положення набере чинності від 29 червня.

Також МОЗ Ізраїлю 27 червня повідомило, що Білорусь та Киргизстан включає до списку країн з високим рівнем захворюваності, а поїздки до цих країн не рекомендуються. До цього списку також входять Уганда, Уругвай, ОАЕ, Сейшели, Болівія, Намібія, Ефіопія, Парагвай, Чилі, Колумбія, Туніс і Коста-Рика.

МОЗ країни зазначає, що ці країни можуть внести до списку з максимальним рівнем загрози інфікування, якщо ситуація з коронавірусом там не покращиться.

В Ізраїлі вже 5 551 746 осіб отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу, другу дозу - 5 159 526 осіб. Понад 55% населення повністю вакциновані (близько 76% дорослого населення). Перше щеплення отримали понад 59% ізраїльтян, близько 82% дорослого населення.

Нагадаємо, що уряд Ізраїлю повертає обов’язкове носіння захисних масок через швидке розповсюдження нового штаму коронавірусу Delta.

Читайте також