Кабмін представить у Раді проєкт Держбюджету-2022

Разумков сподівається на швидке ухвалення проєкту закону
Головне
Кабмін представить у Раді проєкт Держбюджету-2022
Верховна Рада України (фото: iportal.rada.gov.ua)
21 Вересня 2021, 07:07
читать на русском

У Верховній Раді у вівторок, 21 вересня, планується представлення урядом проєкту Закону про Державний бюджет України на 2022 рік.

Про це повідомив голова українського парламенту Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

У вівторок планується до розгляду законопроєкт Про Державний бюджет України. Хотів би подякувати Кабінету Міністрів, який вчасно і в рамках чинного законодавства фактично 15 вересня вніс цей законопроєкт до ВР. Також хочу подякувати Комітету, який опрацьовує документ, – сказав він.

Спікер сподівається на ефективне проходження всіх етапів бюджетного процесу та своєчасне ухвалення державного бюджету на наступний рік.

Ми не можемо собі дозволити зволікати. Ми з вами вже двічі відійшли від ганебної практики бюджетних ночей або бюджету під ялинку. Тому сподіваюся, і цього разу разом з урядом ми зможемо сформувати якісний фінансовий документ, за яким буде жити вся держава наступного року, – сказав Разумков.

Нагадаємо, 15 вересня уряд схвалив проєкт закону про Державний бюджет України на 2022 рік та разом із відповідними матеріалами подав його на розгляд Верховній Раді України.

Законопроєкт вперше ґрунтується на Бюджетній декларації на 2022-2024 роки та за своєю пріоритетністю передбачає залучення ресурсів на:

  • забезпечення якісного рівня медицини та освіти;
  • створення інклюзивного освітнього середовища та безбар’єрного простору;
  • підтримку ветеранів;
  • посилення обороноздатності й безпеки держави;
  • розвиток інфраструктури;
  • цифровізацію.

У документі передбачено збільшення фінансування сектору безпеки і оборони на рівні 5,95 відсотка ВВП. Передбачено кошти на будівництво та реконструкцію доріг, мостів і розвиток транспортної інфраструктури.

21 вересня міністр фінансів України Сергій Марченко представить проєкт закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік» у Верховній Раді України.

Читайте також

1