Кабмін призначив нового тимчасового очільника Нацполіції

Тимчасовим очільником Нацполіції став голова поліції Києва Іван Вигівський
Головне
Кабмін призначив нового тимчасового очільника Нацполіції
Іван Вигівський
21 Січня 2023, 09:14
читать на русском

Кабінет міністрів у п'ятницю, 20 січня, ухвалив рішення призначити тимчасовим виконувачем обов'язків голови Нацполіції України Івана Вигівського.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

"Відсьогодні (20 січня - ред.) начальник Головного управління Національної поліції України у місті Києві Іван Вигівський тимчасово виконуватиме обов’язки голови Національної поліції України", - сказано у повідомленні.

Як відомо, Іван Вигівський є начальником Головного управління Національної поліції у місті Києві. Був призначений на цю посаду 11 серпня 2021 року. За відкритою інформацією, Вигівський народився 26 березня 1980 року на Житомирщині. Працювати в МВС розпочав 1999 року на посаді слідчого Очаківського міськрайонного відділу УМВС України в Миколаївській області. 2003 року закінчив Національний університет внутрішніх справ України.

2015-2016 років працював начальником Очаківського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області. 2016-го Вигівського призначили на посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП в Миколаївській області. Від 14 лютого 2020 року Вигівський обіймав посаду начальника ГУНП в Полтавській області.

Нагадаємо, 18 січня уряд призначив очільника Нацполіції Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього тимчасове виконання обов'язків міністра внутрішніх справ після загибелі Дениса Монастирського в катастрофі гелікоптера у Броварах.

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом на даний час відомо про 14 жертв, серед яких 1 дитина.

1