Кабмін продовжить режим надзвичайної ситуації в Україні

На всій території України режим надзвичайної ситуації діятиме до 31 грудня 2020 року
Головне
Кабмін продовжить режим надзвичайної ситуації в Україні
Кабмін фото: kmu.gov.ua
28 Жовтня 2020, 11:55
читать на русском

Кабінет міністрів планує продовжити режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня 2020 року, який був ще встановлений у березні через епідемію COVID-19.

Про це йдеться в порядку денному до засідання уряду 28 жовтня.

В пояснювальній записці до проекту розпорядження зазначається, що у зв’язку з істотним погіршенням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в Україні COVID-19, постановою Кабінет міністрів України 13 жовтня 2020 року термін дії карантину було продовжено до 31 грудня 2020 року.

Читайте також

У зв’язку з продовженням терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року, - йдеться в документі.

Нагадаємо, що лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом заповнені більш ніж на 70% в Києві та ще шести областях. В цілому по країні лікарняні ліжка заповнені на 65,4%.

До того ж, в уряді не хочуть і не бачать можливості впровадження тотального карантину в країні. Глава уряду зазначив, що влада робить усе можливе, аби карантин в країні лишався адаптивним, зокрема, працює над розширенням кількості ліжкомісць та готує розгортання нових мобільних госпіталів.

1