Кабмін спростив імпорт продуктів та кормів під час війни

Це сприятиме безперебійному постачанню
Кабмін спростив імпорт продуктів та кормів під час війни
Кабінет міністрів України (фото: Парламент UA)
10 Березня 2022, 17:14
читать на русском

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо безперебійного постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Що передбачає постанова?

Згідно з документом, оператори ринку харчових продуктів, які внаслідок воєнних (бойових) дій не в змозі виконати вимоги щодо інформації про імпортовані харчові продукти, можуть здійснювати реалізацію харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної. При цьому партії зазначених харчових продуктів повинні супроводжуватися обов’язковою інформацією про харчовий продукт, викладеною державною мовою.

Також маркування харчових продуктів і кормів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України як гуманітарна допомога, може бути викладене мовою, відмінною від державної.

У разі закриття потужностей внаслідок воєнних (бойових) дій оператори ринку можуть використовувати залишки упаковки або тари для харчових продуктів і кормів за призначенням на інших потужностях, що виробляють аналогічні харчові продукти і корми, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на період дії воєнного стану в Україні контролюватимуться роздрібні ціни на низку товарів, зокрема борошно, макаронні вироби, хліб, крупи гречану та вівсяну.

Читайте також

1