Кабмін відкладе на місяць підвищення ціни на електроенергію

Тариф зберігатиметься - 1,68 грн/кВт-год
Головне
Кабмін відкладе на місяць підвищення ціни на електроенергію
Електрична лампа (Фото: pexels)
28 Липня 2021, 11:11
читать на русском

Кабінет Міністрів України продовжить термін дії фіксованої ціни електричної енергії для населення до 1 вересня. Тариф складатиме — 1,68 грн/кВт-год.

Проєкт відповідного рішення внесено до порядку денного сьогоднішнього засідання уряду, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Підвищення цін на електроенергію пропонується відкласти з огляду на необхідність продовження захисту побутових споживачів від різкого підвищення цін на електроенергію, - йдеться у пояснювальній записці документу.

Також зазначається, що Міністерство енергетики провело ряд нарад з приводу нової моделі ПСО з енергорегулятором (НКРЕКП) і учасниками ринку і завершує підготовку узгоджених пропозицій щодо неї, спрямованих на стабілізацію підприємств, що беруть участь в ПСО, шляхом скорочення обсягу субсидування побутових споживачів з одночасним захистом найуразливіших їх категорій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, згідно з яким підвищаться тарифи на комунальні послуги для українців.

1