Тарифи на електроенергію зростуть в Україні - голова НКРЕКП

Підвищення може відбутися вже з 1 серпня
Головне
Тарифи на електроенергію зростуть в Україні - голова НКРЕКП
Борги за комуналку (Фото: УНІАН)
21 Липня 2021, 15:35
читать на русском

В Україні потрібно поступово вирівнювати тарифи на електроенергію для промисловості та населення.

Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк в інтерв'ю "Економічній правді".

Обговорюються різні сценарії, але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь, - сказав він.

За його словами, немає іншого сценарію, ніж приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів і одночасної адресної допомоги споживачам, які цього дійсно потребують.

Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде прийнятий і буде прийнятий з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. Думаю, чекати залишилося зовсім небагато, - сказав Тарасюк.

Він також прогнозує, що в майбутньому "ми будемо жити в парадигмі, коли взимку в періоди дефіциту виробництва електроенергії у нас будуть високі ціни на електроенергію, і на цей період ми все-таки будемо підвищувати прайс-кепи, а на періоди профіциту (кінець весни та літо) ціни будуть низькими".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, згідно з яким підвищаться тарифи на комунальні послуги для українців.

Читайте також

1