Кабмін вирішив підняти мінімальні ціни на українські ігристі вина

Українські винороби стануть конкурентоспроможними
Важливо
Кабмін вирішив підняти мінімальні ціни на українські ігристі вина
Алкоголь Фото: Рexels
14 Січня 2021, 12:58
читать на русском

Кабінет міністрів України врегулював питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції.

Як повідомляється на сайті уряду, це стало ще одним важливим кроком з імплементації дорожньої карти щодо розвитку виноградарства та виноробства, підтримки національних виробників, боротьби з фальсифікатом та підвищення якості продукції.

У результаті виграють всі: Кабмін прийняв рішення щодо підвищення мінімальних цін на українські ігристі вина та відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їх сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований, продукт, - зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

За його словами, ухвалена постанова врегульовує питання "ціна має дорівнювати якості".

Міністр нагадав, що національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв'язку з чим була загроза закриттю українських виноробних заводів.

Збільшення ж виробництва дасть можливість українським підприємствам відновити роботу, зберегти наявні та створити нові робочі місця, що призведе до наповнення бюджету та соціальної стабільності, - вважає Петрашко.

Нагадаємо, постановою підвищується мінімальна роздрібна ціна на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра (+ 20 гривень), а також приводиться у відповідність до Податкового кодексу України опис цих виробів та їх коди згідно з УКТЗЕД.

Як повідомлялося раніше, за рік часу з грудня 2019 року по грудень 2020 року найбільше подорожчали цукор, гречка та олія - на 46,2%, 34,8% та 22,2%.

1