Кабмін завершує роботу над проєктом державного бюджету-2024: що в пріоритеті

Кабмін має завершити підготовку державного бюджету до 15 вересня.
Головне
Кабмін завершує роботу над проєктом державного бюджету-2024: що в пріоритеті
бюджет
6 Вересня 2023, 10:23

Уряд України має схвалити проєкт державного бюджету на 2024 рік до 15 вересня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

"Його розробка вже на фінальній стадії. Пріоритетом №1, як і цьогоріч, буде сектор безпеки й оборони. Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди - усе це максимально для нас важливо", - сказав прем'єр.

За його словами, ще одним акцентом у бюджеті на наступний рік будуть заробітні виплати для лікарів, вчителів та соціальні виплати.

"Плануємо наступного року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомоги ВПО й інші виплати", - розповів Шмигаль.

Окрім цього у бюджеті на наступний рік буде виділено кошти на відновлення України. Планується як завершити початі роботи, так і започаткувати нові.

"Росія буде й далі атакувати цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичну. Тому швидке відновлення залишиться актуальним і наступного року", - підкреслив він.

Зауважимо, Кабмін має завершити підготовку державного бюджету до 15 вересня. Потім його буде передано на голосування у першому читанні до Верховної Ради. Після допрацювання Рада має прийняти проект у другому читанні.

Нагадаємо, під час прогнозування державного бюджету на 2024 рік заплановано підвищення соціальних стандартів, які були заморожена у 2023 році через війну. Зокрема прогнозний розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2024 року зросте на 400 гривень до 7 100 гривень, з 1 липня - до 8 000 гривень.

Читайте також

1