Канадців вакцинуватимуть від коронавірусу у підводному тунелі на кордоні з США

Американці готові безплатно щепити канадців вакцинами, термін придатності яких спливає
Канадців вакцинуватимуть від коронавірусу у підводному тунелі на кордоні з США
Підготовка до вакцинації (фото: Win McNamee / Getty Images)
4 Червня 2021, 23:07
читать на русском

Жителі канадського прикордонного міста Віндзор зможуть отримати другу дозу вакцини проти коронавірусу у підводному тунелі, що сполучає Канаду та США.

Про це повідомляє CBC News.

Влада американського штату Мічиган, розташованого на протилежному березі річки Детройт, навпроти Віндзора, заявила про надлишок вакцин, термін придатності яких спливає, і висловила готовність безплатно щепити канадців. Водночас міграційні правила Канади вимагають від усіх, хто повертається з-за кордону, два тижні перебувати в ізоляції, навіть якщо метою подорожі було щеплення.

Тому мер Віндзора Дрю Ділкенс домовився із Мічиганом про організацію масової вакцинації на кордоні, у підводному тунелі, що сполучає країни.

Ваші ноги твердо стоятимуть на території Канади, а ноги лікаря - на території США. Він лише протягнеться до вас, аби зробити щеплення, - сказав Ділкенс.

Компанія, яка керує тунелем, погодилася на тимчасове перекриття одного з його відгалужень. Уже цього тижня на дорозі буде чітко позначено лінію державного кордону, аби лікарі та вакциновані її випадково не перетнули.

Тунель - не найкраще місце для вакцинації, але, зважаючи на відсутність інших варіантів, ми готові зробити це, - заявив мер Віндзора.

Читайте також

За його словами, минулого тижня почали складати перелік охочих вакцинуватися у тунелі, і нині їх вже близько 6 тисяч. До вакцинації будуть допущені ті місцеві жителі, які вже отримали першу дозу щеплення вакцинами Pfizer або AstraZeneca.

Нагадаємо, станом на 3 червня у світі медики зробили майже 2 млрд щеплень від коронавірусу. Так, в США ввели 297 млн доз вакцин від коронавірусу. При цьому за останній тиждень в середньому вводилося 1,1 мільйона доз в день.

1