Канцлер Німеччини Шольц назвав ім`я нового міністра оборони країни

Бундесвер очолить Боріс Пісторіус
Головне
Канцлер Німеччини Шольц назвав ім`я нового міністра оборони країни
Боріс Пісторіус
17 Січня 2023, 17:37
читать на русском

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив інформацію про призначення міністра внутрішніх справ Нижньої Саксонії Боріса Пісторіуса новим міністром оборони Німеччини.

"Мені приємно, що новим міністром оборони стане видатний політик нашої країни Боріс Прісторіус. Завдяки його досвіду, компетентності та наполегливості, а також його великому серцю, він є точною особою для Бундесверу в поворотний момент", - написав Шольц у Twitter

Пісторіус був міністром внутрішніх справ і спорту Нижньої Саксонії з 2013 року, його третій термін на посаді почався кілька місяців тому. До цього він був мером Оснабрюка з 2006 по 2013 рік.

Новий міністр оборони тісно зв'язаний в СДПН, також брав участь у внутрішньополітичному позиціонуванні федеральної частини партії у виборчих кампаніях і коаліційних переговорах. За останні кілька років Пісторіус здобув репутацію досвідченого політика серед міністрів внутрішніх справ федерального уряду та урядів земель.

Партнер по коаліції із партії Зелених міністр фінансів Ротерт Габек заявив, що Пісторіус є дуже досвідченим політиком, який "має необхідні сталеві нерви в складних ситуаціях".

Водночас в опозиції уже розкритикували призначення.

"Канцлер демонструє, що не сприймає власний переломний момент серйозно", — сказав заступник голови фракції ХДС/ХСС Йоганн Вадефуль.

За словами політика ХДС, Бундесвер зараз потребує насамперед досвіду, якого немає у Пісторіуса.

У німецькому політикумі та ЗМУ зазначають, що вже у четвер Пісторіус має провести першу зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном у Берліні.

Нагадаємо, 16 січня Крістін Ламбрехт заявила про відставку з поста міністра оборони Німеччини. У своїй заяві вона поскаржилась на "зосередженість ЗМІ на її персоні", що навряд чи дозволяє "об’єктивно висвітлювати та обговорювати солдатів, Бундесвер і рішення політики безпеки в інтересах громадян Німеччини".

Читайте також

1