Карантин через грип та ГРВІ по всій Україні не оголошуватимуть - Кузін

Локальні обмежувальні заходи встановлюватимуть лише в окремих регіонах
Головне
Карантин через грип та ГРВІ по всій Україні не оголошуватимуть - Кузін
Карантин, українці під час коронавірусу (фото: УНІАН)
7 Грудня 2023, 11:35
читать на русском

Загальнонаціональний карантин через рівень захворюваності на грип та ГРВІ на рівні всієї країни не оголошуватимуть – можливі лише локальні обмеження на регіональних рівнях.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в онлайн-інтерв’ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій.

"Загальнонаціонального карантину або обмежувальних заходів не передбачається, бо ми бачимо, що протікання цього епідсезону є відносно спокійним. Але локальні заходи все ж таки ухвалюватимуть залежно від регіону і того, як розвиватиметься ситуація", – сказав головний санлікар.

За його словами, щоб розірвати ланцюжок передачі захворювання, можуть продовжити зимові канікули у школах або запровадити обов’язкове використання масок при пересуванні транспортом.

Рішення про введення локальних протиепідемічних обмежень ухвалюватимуть лише якщо епідрівень в області буде перевищений.

Впровадження загальнонаціонального карантину потенційно може відбутися, лише якщо епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ буде перевищено в більшості областей.

Кузін каже, що наразі перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ зафіксоване тільки у Чернівецькій області. У Рівненській області вирішили превентивно застосувати профілактичні заходи: щоб не допустити перевищення епідемічного порогу, для дітей продовжили зимові канікули.

Нагадаємо, лікарі припускають відновлення карантинних обмежень у регіонах взимку. У МОЗ вважають карантин під час зимового періоду цілком можливим.

1