Карантин діятиме доти, поки не буде вакцини - уряд Бельгії

Перші результати вакцини можливо будуть оголошені вже у листопаді-грудні
Карантин діятиме доти, поки не буде вакцини - уряд Бельгії
Вакцина (фото: Pan American Health Organization)
6 Листопада 2020, 02:03
читать на русском

Прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо заявив, що в країні заходи для стримування другої хвилі коронавірусу триватимуть до запровадження вакцини. Це робиться для того, щоб забезпечити нормалізацію ситуації в лікарнях.

Про це повідомляє Euractiv.

Поки не буде вакцини, нам доведеться боротися з інфекцією набагато суворіше, ніж влітку. Якщо ми хочемо побачити ефект, ми повинні чітко дати зрозуміти, що це буде довготривала робота, - заявив Кроо.

Речник бельгійського уряду Стівен Ван Гухт заявив, що перші результати випробувань вакцини можливо будуть оголошені вже у листопаді-грудні.

Читайте також

Бельгія може сподіватися розпочати перші великі кампанії вакцинації десь навесні наступного року - ймовірно, з березня по червень, - сказав ван Гухт.

Також Гухт додав, що наразі Брюссель веде переговори з Європейською комісією щодо поставок вакцин, коли вони стануть доступними.

Нагадаємо, що у Європейському Союзі завили, що до 2022 року лише частина населення країн ЄС зможе отримати щеплення від коронавірусної інфекції.

Представник Європейської комісії заявив, що 27 країн з населенням 450 млн осіб уже замовили понад 1 млрд доз потенційних вакцин проти COVID-19 від трьох виробників ліків.

Так, ЄС наразі веде переговори про попередню закупівлю ще одного мільярда доз із іншими компаніями.