Катували прасками: учасників озброєної банди затримали у Київській області

П'ятеро злочинців нападали на заможних мешканців Бучанського району
Катували прасками: учасників озброєної банди затримали у Київській області
Зброя, яку вилучили правоохоронці Фото: поліція
15 Липня 2021, 06:12
читать на русском

Злочинне угруповання, яке складалося з п’яти осіб, здійснювало напади на заможних мешканців Бучанського району.

Як повідомляє поліція Київської області, чоловіки за допомогою розпечених прасок змушували своїх жертв віддавати цінності, а потім викрадали їхні транспортні засоби.

Наприкінці грудня діяльність організованого злочинного угруповання ліквідували оперативники управління карного розшуку та працівники слідчого управління поліції Київщини спільно зі спецпризначеннями за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Зброя та речі учасників банди, які вилучили правоохоронці Фото: поліція

Встановлено, що угруповання організував 31-річний киянин, який вже був засуджений за вчинення крадіжки та грабежу. До складу злочинної банди входили 4 мешканці міста Ірпінь. Деякі з учасників організованої банди раніше брали участь у рейдерських захопленнях.

Речі учасників банди, які вилучили правоохоронці Фото: поліція

Правоохоронці провели за місцем проживання зловмисників санкціоновані обшуки та вилучили низку речових доказів, зокрема речі які належать потерпілим, балаклави, пристрої радіозв’язку, пістолети, рушниці та набої різного калібру. Крім того, правоохоронці вилучили наркотичні речовини. Також поліцейські вилучили мікроавтобус Мercedes, яким пересувались зловмисники.

Затримання учасників банди Фото: поліція Київської області

Наразі працівники слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Фігуранти обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ст. 257 (Бандитизм), ч. 4 ст. 187 (Розбій), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує ув’язнення до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у березні в Київській області викрили працівників "реабілітаційного центру", які утримували та катували людей, яких нібито лікували від алко- та наркозалежності.

Читайте також