Під Києвом в "реабілітаційному центрі" жорстоко катували людей

У "центру" не було жодних документів, які дозволяли працювати
Під Києвом в "реабілітаційному центрі" жорстоко катували людей
Нацполіція (фото: офіційний сайт Нацполіції)
22 Березня 2021, 09:28
читать на русском

У Київській області в "реабілітаційному центрі" утримували та катували людей, яких нібито лікували від алко- та наркозалежності.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Київської області.

20 березня 2021 року правоохоронці отримали повідомлення, що в місті Ірпінь (Київська область) біля однієї з багатоповерхівок троє людей зв'язали чоловіка і силоміць заштовхали до автомобіля, після чого зникли у невідомому напрямку.

Автомобіль знайшли у селі Петропавлівська Борщагівка, де розташований один з реабілітаційних центрів.

Поліціянти з'ясували, що у так званому реабілітаційному центрі незаконно утримували з невідомих причин кілька десятків людей. Більшість з потерпілих не страждає ні на алкогольну, ні на наркотичну залежність. Людей утримували в суворих умовах, із ґратами на вікнах. Виходити на вулицю було категорично заборонено. Також утриманці центру піддавалися тортурам.

Читайте також

У "центру" відсутня будь-яка дозвільна документація на ведення медичної практики та здійснення реабілітації. Його організували шестеро людей. П'ятеро осіб затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Організатори укладали договори з родичами наркозалежних, отримували великі кошти за їхнє лікування, а в реаліях - лікування не здійснювали, а чинили тортури над людьми.

Фото: kv.npu.gov.ua

Правоохоронці наразі розшукують шостого фігуранта та встановлюють інших осіб, причетних до скоєння правопорушення.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що у селі Рівненської області 17-річний хлопець жорстоко вбив листоношу та вкрав її сумку з 18 тисячами гривень.

1