Керівник Буковини пригрозив школам карантином без дистанційки

Діти сидітимуть вдома без онлайн-навчання, якщо педагоги не вакцинуються
Важливо
Керівник Буковини пригрозив школам карантином без дистанційки
Сергій Осачук Фото: bukoda.gov.ua
13 Вересня 2021, 19:39
читать на русском

Керівник Чернівецької області Сергій Осачук пообіцяв у разі введення карантину позакривати освітні заклади і заборонити дистанційне навчання.

Про це він заявив у відеозверненні до мешканців Буковини, яке оприлюднив у Фейсбуці.

За його словами, школи, де від проти ковіду вакциновано менш ніж 80% колективу, закриють на карантин, а діти сидітимуть вдома. Дистанційний освітній процес буде заборонено.

Цієї осені не буде дозволено викладання онлайн, жодного дистанційного освітнього процесу не буде відбуватися, – сказав Осачук.

Він повідомив, що необхідного рівня щеплень освітніх працівників у 80% в області не досягли. Вакциновано лише 40% працівників  закладів освіти.

Осачук нагадав, що незабаром в Україні запровадять жовту зону епідемічної небезпеки, тож в освітян іще є кілька днів, щоб зробити щеплення.

Тому закликаю батьків стати з нами поруч, бути солідарними, переконати викладачів, педагогів, учителів ваших шкіл, до кінця цього тижня вакцинуватися. Дозвольте вашим дітям ходити до школи. Будьте здоровими, залишайтеся живими, – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пригрозив звільненням невакцинованим від COVID працівникам міської ради та дав два тижні, щоб вони отримали щеплення. За словами мера, єдине протипоказання може бути лише від лікаря, коли той випише довідку про хворобу та неможливість вакцинації.

При цьому, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків пообіцяв 100 тисяч першій жінці, яка завагітніє після вакцинації проти ковіду.

Читайте також

1