Головний санлікар пояснив, чому МОЗ наполягає на вакцинації вчителів

Найбільше спалахів пов’язано з персоналом навчальних закладів
Головний санлікар пояснив, чому МОЗ наполягає на вакцинації вчителів
Ігор Кузін (фото УНІАН)
18 Серпня 2021, 12:02
читать на русском

Головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін переконаний, що вакцинація більшості вчителів допоможе уникнути спалаху COVID-19 у кожній школі. МОЗ спонукатиме вакцинуватися освітян, окрім тих, хто має медичні протипоказання.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

Ми спонукатимемо освітян вакцинуватися максимально. Ми розуміємо, що є абсолютні медичні протипокази - наприклад, вчитель не може вакцинуватися в рамках наявних соматичних захворювань. Саме тому і був залишений оцей відсоток 20%. Це на усі випадки, які пов'язані з алергічною реакцією, абсолютними медичними протипоказами. Така практика, така норма - це ознака цивілізованої держави, тому що освітяни, це ті люди, які своїм прикладом дають дітям розуміння, що треба використовувати досягнення науки та техніки, що є здоровий глузд у відношенні до профілактики, - зазначив Кузін.

За його словами, освітяни – одна з ключових груп ризику. Тому вакцинація вчителів - умова безпечного перебування учнів у школі.

Ми не повинні стикатися з ситуацією, коли освітяни не хочуть вакцинуватися, і ми через це не будемо пускати своїх дітей до школи, тому що школа буде банально зачиненою, - говорить санлікар.

Кузін також наголосив, що вакцина CoronaVaс має 14 днів інтервалу між дозами, тому педагоги, які ще не вакцинувалися, можуть встигнути щепитися до 1 вересня.

Нагадаємо, збори цьогорічного учня до школи обійдуться батькам у понад 2,5 тисячі гривень.

Читайте також