Шкарлет розповів, як працюватимуть школи під час карантину

Цього року 1 вересня учні розпочнуть очне навчання у школах
Головне
Шкарлет розповів, як працюватимуть школи під час карантину
Сергій Шкарлет Фото: mon.gov.ua
13 Серпня 2021, 20:57
читать на русском

У МОН готують три варіанти початку нового навчального року в умовах карантину і жорсткого локдауну.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет, передає "Главком".

Все в будь-якому випадку залежить від нас з вами, від того, чи дотримуємося карантинних норм, дистанції, чи користуємося засобами індивідуального захисту. Усі ці сценарії прописані у постанові уряду №1236. Єдине, ми трохи міксуємо всі ці варіанти, - сказав він.

За його словами, вересень-жовтень не принесе спалаху коронавірусу і сезонних захворювань, оскільки на вулиці буде ще досить тепло. Проте МОН готує три сценарії початку нового навчального року.

Найбільш сприятливий сценарій – зелена карантинна зона на карті України. За цих умов заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. В окремих регіонах, за рішеннями педрад, деякі школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань.

Другий варіант - високий рівень захворюваності.

У цьому випадку, міністерство наполягатиме, щоби 1 – 4 класи та інклюзивно-ресурсні центри, працювали у звичайному режимі. Має бути 80% вакцинованих у науково-педагогічних колективах при посиленому карантині. Тоді заклади освіти не будуть закриватися, - сказав Шкарлет.

Третій сценарій – середній рівень захворюваності, жовта і помаранчева зони. Тоді місцеві комісії ТЕБ та НС чи педради можуть переводити школи на навчання у змішаному або дистанційному форматі. Але показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу навіть за перебування у жовтій або помаранчевій зонах працювати повністю у звичайному режимі.

Цього року 1 вересня учні розпочнуть очне навчання у школах.

Нагадаємо, що раніше Сергій Шкарлет розповів про особливості навчального року 2021/2022.

Читайте також

1