Шкарлет сказав, як вчитимуться школярі з 1 вересня

Ймовірність повернення до дистанційної освіти зберігається
Головне
Шкарлет сказав, як вчитимуться школярі з 1 вересня
Школа (фото: picabu)
18 Серпня 2021, 14:44
читать на русском

Міністр освіти Сергій Шкарлет розповів про особливості навчального року 2021/2022.

В інтерв'ю виданню "Слово і діло" очільник МОН оцінив перспективи повернення до дистанційної освіти з вересня.

За його словами, перше, що може вплинути на впровадження дистанційного навчання, це зростання захворюваності дітей у міжсезоння.

І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, – це розповсюдження штаму "Дельта", всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі. Тому імовірність завжди є, у будь-якому випадку, - сказав він.

Також Шкарлет нагадав, що є норма, ініційована Міністерством охорони здоров'я, що за наявності 80% вакцинованого педколективу заклади освіти будуть навчатися у повноформатному варіанті у жовтій, помаранчевій та навіть червоній зонах.

Днями, наприклад, був у Житомирі, то Житомирська міська рада і колеги, які відповідають за освіту, дуже позитивно сприйняли те, що є норма про 80%, яка дозволяє навіть у червоній зоні виходити на очний процес навчання. Це стимулює батьків, і вже батьки можуть стимулювати педколективи, для того, щоб вакцинуватися і виводити дітей на повноформатне навчання. В освіті контактів дуже багато. Діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цього вірусу, - розповів міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України змінив умови роботи шкіл після виходу із "зеленої" зони карантину. Працювати зможуть тільки ті школи, у яких вакциновані 80% співробітників.

Читайте також

1