Ляшко назвав умову роботи шкіл під час нового локдауну в Україні

Важливим є відсоток вакцинованих педагогів у закладах освіти
Ляшко назвав умову роботи шкіл під час нового локдауну в Україні
Школярі, школа (фото: УНІАН)
8 Серпня 2021, 07:08
читать на русском

По всій території України школи працюватимуть у звичайному режимі у разі посилення карантину, якщо 80% освітян буде вакциновано проти COVID-19.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в етері телеканалу "1+1".

За його словами, у Києві наразі щеплено лише 57% працівників освіти. Вакцинація вчителів добровільна і безплатна, попри постанову Кабінету міністрів.

Ляшко пояснив, що вимога про 80% вакцинованих працівників не діятиме, якщо карантин не буде посилено і всі області залишатимуться у "зеленій" зоні. Втім, якщо область потрапить до "помаранчевої" зони, в якій не буде вакциновано 80% освітян, учні будуть змушені вчитися дистанційно.

Ця цифра у 80% встановлена для тих областей, де встановлений жовтий, помаранчевий або червоний рівні епіднебезпеки. Якщо буде залишатись зелений рівень, в якому Україна зараз перебуває, то ця норма не поширюється і школи відкривають. Тому не чекаємо жовтого, помаранчевого і червоного, а вакцинуємось. Якщо область потрапить, наприклад, до помаранчевої зони і там не буде досягнуто рівень 80% вакцинованих освітян, тоді школи у таких регіонах, згідно з нормами адаптивного карантину будуть переведені на онлайн навчання, - зазначив глава МОЗ.

Тому міністр закликав вакцинуватися працівників освіти, щоб школи не закривались. Водночас він наголосив, що вакцинація проти COVID-19 в Україні добровільна і безплатна. Вакцинація педагогів не є обов’язковою, це просто одна з умов, за якої можна працювати в умовах карантину.

Нагадаємо, що міністр освіти Сергій Шкарлет розповів про особливості навчального року 2021/2022.

Читайте також