Керівнику підпільної в’язниці "Ізоляція" повідомлено про підозру

Незаконно ув’язнених катували електричним струмом, били, тримали в нелюдських умовах
Керівнику підпільної в’язниці "Ізоляція" повідомлено про підозру
В’язниця “Ізоляція” Фото: Генпрокуратура України
29 Жовтня 2020, 19:15
читать на русском

Керівнику так званої підпільної в’язниці "Ізоляція" у Донецькій області повідомлено про підозру. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури України.

В "Ізоляції" утримували незаконно ув’язнених громадян, яких катували електричним струмом, били, тримали в нелюдських умовах без їжі та води і примушували до тяжкої праці.

Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Донецькій області заочно повідомлено про підозру особі у створенні терористичної групи чи терористичної організації, створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, порушенні законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб, та торгівлі людьми, - ззаначається у повідомленні прокуратури.

Читайте також

За даними слідства, у 2014 році за вказівкою мешканця м. Макіївки озброєні представники незаконного воєнізованого формування "Министерство государственной безопасности", що контролюється РФ, захопили територію колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку.

Під керівництвом підозрюваного на захопленому підприємстві бойовики облаштували власну підпільну в’язницю "Ізоляція", де незаконно утримували і катували цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні Антитерористичної операції/Операції Об’єднаних сил.

Наразі триває досудове розслідування, встановлюється коло потерпілих осіб, а також інших учасників НЗФ РФ, причетних до скоєння вказаних злочинів.

Як відомо, секретна в’язниця "ДНР" з’явилася влітку 2014 року. У неї потрапляли бранці, з яких бойовикам потрібно було вибити потрібні зізнання. Найчастіше тортурами людей просто змушували свідчити проти себе.

1