Києву повернули землю на Трухановому острові, яку захопили соратники Медведчука

Вартість повернутої землі становить понад 25 млн грн
9 Червня, 21:00 279

Верховний суд повернув Київській міській раді земельну ділянку площею 1,16 га на Трухановому острові вартістю понад 25 млн грн.

Про це повідомили в офісі Генпрокурора України.

Прокуратура встановила, що згадану землю зайняли безпідставно та обмежили вільний доступ громадян до неї та річки Десенки парканом. Також громадська організація, яка захопила землю, використовувала будівлі і споруди на ділянці без документів.

Верховний суд зобов`язав громадську організацію повернути земельну ділянку територіальній громаді міста Києва, а також привести її у придатний для використання стан, звільнивши від нерухомого майна.

Джерело "Інтерфакс-Україна" раніше стверджувало, що фірму, яка проходить у справі про самовільне захоплення земельної ділянки, пов'язують із народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком (досьє Віктора Медведчука).


Контекст. У вересні 2019 року журналісти Bihus.info опублікували розслідування, згідно з яким ділянку на Трухановому острові захопили соратники Медведчука з приватного охоронного агентства "Шторм". Там вони облаштували базу, перекривши доступ до Дніпра. Власники фірми – Іван Бойченко і Віктор Чорний, останній є нардепом від ОПЗЖ. Журналісти Bihus.info з'ясували, що фірма "Шторм" займається охороною Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко) і низки їхніх об'єктів нерухомості по всій країні.

Читайте також

У листопаді 2020 року Київська прокуратура повідомила, що повернула у власність міста землі на Трухановому острові вартістю 25 млн грн. Таке рішення 3 листопада ухвалив Господарський суд Києва, куди звернулася прокуратура.

Однак у лютому цього року Північний апеляційний суд скасував це рішення. Відповідно до реєстру судових рішень, ці землі повернули організації "Клуб "Козак". "Наші гроші" повідомляли, що організацією керує Ян Марченко – колишній помічник нардепа Тараса Козака (досьє Тараса Козака), однопартійця і бізнес-партнера Медведчука.