Київ може потрапити до "червоної зони" у найближчі два тижні

Столицею швидко шириться штам коронавірусу "Омікрон"
Головне
Київ може потрапити до "червоної зони" у найближчі два тижні
Червона зона Фото: https://t.me/corona_kyiv/943
3 Лютого 2022, 17:46
читать на русском

Найближчими двома тижнями Київ може зайти у "червону" зону карантину через зростання захворюваності на коронавірус та інші гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це розповів начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан у коментарі УНН.

"Перш за все, від 13 січня йде прогнозоване зростання захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, у тому числі й коронавірусною інфекцією. І сьогодні, враховуючи показники, Київ стоїть на порозі "помаранчевої" зони, і найближчими двома тижнями, при малих протиепідемічних заходах, може зайти до "червоної" зони карантину", - наголосив він.

За словами Рубана, такі прогнози пов’язані зі стрімким поширенням штаму "Омікрон".

Точної дати переведення Києва до "червоної" зони немає, оскільки все залежатиме від протиепідемічних заходів. Якщо все організовувати правильно і дотримуватися всіх правил, тоді Київ може залишитися у "стабільному стані".

Окрім цього, чиновник наголосив, що карантинні обмеження будуть впроваджені лише у тому випадку, якщо у конкретному суб’єкті господарювання не буде здійснене 100% щеплення людей.

Якщо весь персонал того чи іншого суб’єкту господарювання вакцинований та дотримується певних протиепідемічних заходів, то вони мають право працювати у звичайному режимі, навіть у "червоній" зоні". Окремо по кожному суб’єкту є перелік спеціальностей та закладів, які мають право працювати за умови наявності вакцинації, - додав начальник Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, в Україні станом на 3 лютого зафіксовано 39 620 нових випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 4 446 дітей та 1 035 медпрацівників. Це абсолютний рекорд з кількості хворих за всю пандемію ковіду.

Читайте також

1