Київ обіцяє відкрити більше дитячих садочків

У заклади прийматимуть дошкільнят переселенців та військових
Київ обіцяє відкрити більше дитячих садочків
Діти, дитячий садок (Фото: pexels)
9 Червня 2022, 13:56
читать на русском

У Києві будуть збільшувати кількість дитячих садочків, які працюватимуть під час війни.

Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, столиця буде збільшувати кількість дитсадків, які працюватимуть в умовах воєнного стану.

Київ оживає, працює бізнес, підприємства критичної інфраструктури і багато людей повертаються на роботу. Тож у працюючих батьків, яким немає з ким залишити дітей, виникла потреба у роботі садочків. Наше ж завдання було її задовольнити. На сьогодні садочки відвідують майже 400 дітей. Загалом же до міських садочків до воєнного стану було оформлено майже 100 тисяч дітей Зрозуміло, що зі збільшенням у місті робочих місць може зростати й потреба у роботі садочків. Ми готові таку потребу задовольнити. Проте нагадаю: підстава для прийняття дитини в садочок – довідка від обох батьків про те, що вони працюють, - додав він.

Поворозник каже, що у столичні садочки можуть потрапити діти не тільки мешканців столиці, а й тимчасово переміщених осіб та військовослужбовців.

Для тих батьків, чиї діти не зареєстровані в столиці, необхідно пройти реєстрацію в електронній черзі, оформитись до київського садочка і після цього так само звернутись до свого дитячого навчального закладу та отримати направлення.

Нагадаємо, 1 червня в Києві запрацювали 34 комунальні та 14 приватних дитячих садочків.

1