Київ остаточно відмовився від паперових квитків для проїзду в транспорті

Наразі триває роз’яснювальна робота серед пасажирів
Важливо
Київ остаточно відмовився від паперових квитків для проїзду в транспорті
Нові тролейбуси в Києві Фото: КМДА
14 Липня 2021, 10:31
читать на русском

У Києві від 14 липня паперові квитки для проїзду у громадському транспорті остаточно вийшли з обігу.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Так, Київ став першим містом в Україні, де повністю скасовують паперові талони на проїзд у тролейбусах, трамваях, автобусах та метро.

Протягом останнього року КП "Київпастранс" поступово виводило з обігу разові паперові квитки. І з 14 липня вони вийдуть з обігу остаточно, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що першим на е-квиток перейшов фунікулер – із 14 вересня 2020 року. З 1 жовтня 2020 року обіг паперових квитків припинили на Троєщинській лінії швидкісного трамвая, 1 листопада – на міській електричці. З 1 грудня повністю на електронний квиток перейшов швидкісний трамвай на Борщагівці.

Від 1 липня почали відмовлятись від паперових разових талонів у міських автобусах, тролейбусах і трамваях. Наразі триває роз’яснювальна робота серед пасажирів. Пільгові категорії населення, як і раніше, продовжать користуватися своїми пільгами.

Електронні квитки доступні через мобільний додаток та картку "Київ Цифровий", також їх можна придбати:

  • в терміналах самообслуговування,
  • в мережі "Т-кіоск",
  • терміналах EasyPay, IBOX, 2click.
  • QR-квитки також можна придбати в касах київського метрополітену.

Також на наземному транспорті ввели посилений контроль, збільшили кількість контролерів. Штраф за несплачений проїзд складає 160 гривень.

Нагадаємо, що У Києві від 1 липня у муніципальних тролейбусах, трамваях та автобусах не буде кондукторів, які продають квитки. Контролери-касири (кондуктори) отримали пропозицію перейти на посаду контролера, або інші вакансії в підприємстві.

Читайте також

1