Київ отримав 50 нових білоруських автобусів - фото

До кінця року столиця отримає ще 150 транспортних засобів
Київ отримав 50 нових білоруських автобусів - фото
Нові автобуси для Києва Фото: kyivcity.gov.ua
20 Жовтня 2020, 19:00
читать на русском

Київ отримав 50 нових автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ. До кінця року надійдуть ще 150. Транспортні засоби придбані на умовах лізингу.

Усі вони сьогодні вже вийшли на маршрути в місто. Про це мер Києва Віталій Кличко (Віталій Кличко - досьє) заявив під час презентації першої партії автобусів.

Він зазначив, що столиця стрімко розвивається, збільшується кількість її мешканців. І тому необхідно продовжувати розвивати систему громадського транспорту.

Читайте також

Хочу наголосити, що навіть у цей непростий час – коли триває боротьба з пандемією, економічна криза, війна на сході України – столиця змогла закупити за останні кілька років 139 нових тролейбусів, 65 сучасних трамваїв та загалом 307 нових автобусів. 200 з них на умовах лізингу ми отримаємо до кінця цього року. І сьогодні мені дуже приємно представити вам першу партію з цих двох сотень – 50 новеньких автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ. До кінця року надійдуть ще 150 таких машин, – сказав мер Києва.

За його словами, сьогодні в міста є велика потреба в таких автобусах. Адже значна кількість рухомого складу "Київпастрансу" складають автобуси, термін експлуатації яких – понад 10 років.

Нові автобуси мають низьку підлогу, пандуси та спеціальні місця в салоні для людей з інвалідністю. Вони обладнані системою відеоспостереження та навігації. Ці машини відповідають екологічному стандарту "Євро-5".

1