Київське "Динамо" у матчі Ліги чемпіонів перемогло "Фенербахче" (відео)

До третього раунду кваліфікації ЛЧ вийшов саме український клуб
Київське "Динамо" у матчі Ліги чемпіонів перемогло "Фенербахче" (відео)
Київське “Динамо” / Фото: ФК Динамо Київ
28 Липня 2022, 09:28
читать на русском

Київське "Динамо" обіграло турецький "Фенербахче" в матчі-відповіді 2-го кваліфікаційного ранда Ліги чемпіонів сезону-2022/23.

Основний час поєдинку на стадіоні "Шюкрю Сараджоглу" у Стамбулі завершився з рахунком 1:1, а в овертаймі динамівці забили переможний гол. Оскільки перший матч між "біло-синіми" та "жовтими канарками" завершився нульовою нічиєю, то до третього раунду кваліфікації ЛЧ вийшов саме український клуб.

У першому раунді домінувала турецька команда, яка неодноразово загрожувала воротам Георгія Бущана. Уже на другій хвилині зустрічі Джошуа Кінг міг виводити господарів уперед, але йому не вистачило точності.

На 10-й хвилині турки забили у ворота "Динамо", але зробили це з порушенням правил. Кінг забив з передачі Еннера Валенсії, але останній перед цим сфолив проти Іллі Забарного. Арбітр зафіксував фол і гол не зарахувався.

На початку другої половини зустрічі стався один із ключових моментів поєдинку. На 53-й хвилині Ісмаїл Юксек у підкаті збив Віталія Буяльського в центрі поля і отримав другу жовту картку, яка перетворилася на червону.

"Динамо" швидко скористалося чисельною більшістю. На 57-й хвилині Віктор Циганков знайшов передачею Томаша Кендзьору, той прострілив з флангу, а Віталій Буяльський пробив повз голкіпера.

Втримати переможний рахунок "біло-синім" не вдалося. На 89-й хвилині успіх "жовтим канаркам" принесла подача з кутового. Бущан невдало зіграв на виході, після чого Аттіла Салай головою відправив м'яч у сітку.

Доля протистояння вирішилася в овертаймі. На 114-й хвилині Олександр Караваєв забив у ворота свого колишнього клубу, на дальній стійці замкнувши передачу Вівчаренка.

Крім цього, турецькі фанати скандували ім’я російського диктатора владіміра путін після першого пропущеного голу від "Динамо". "Ла-ла-ла, Володимир Путін" лунало на трибунах стамбульського стадіону.

Ця поведінка є справжнім цинізмом, адже, знаючи про те, що робить Путін в Україні та в яких умовах через це вимушене грати "Динамо", фанати стамбульців відкрито підтримали путіна.

Через такі дії турецьких фанатів головний тренер "Динамо" Мірча Луческу проігнорував післяматчеву пресконференцію.

Нагадаємо, на Чемпіонаті світу 2022 року з футболу візьмуть участь 32 команди.

1