Київською областю знову керуватиме Кулеба: указ президента

Зеленський погодив звільнення Павлюка
Головне
Київською областю знову керуватиме Кулеба: указ президента
Олексій Кулеба Фото: president.gov.ua
21 Травня 2022, 23:36
читать на русском

Президент Володимир Зеленський звільнив голову Київської ОДА Олександра Павлюка та призначив на його місце Олексія Кулебу.

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Володимир Зеленський указом № 352/2022 звільнив з посади голови Київської ОДА Олександра Павлюка та підписав указ № 353/2022 про призначення Олексія Кулеби головою Київської обласної державної адміністрації.

У пресслужбі президента зазначили, що "очолюючи Київську ОДА, Олександр Павлюк зміг посилити взаємодію між військовими, виконавчою владою та органами місцевого самоврядування в регіоні. З використанням військового досвіду роботи в складних умовах протистояння ворогу навколо Києва були створені нові потужні оборонні лінії".

Повідомляється, що саме під час головування Олександра Павлюка Київська область була повністю звільнена від російських окупантів. Одразу після цього розпочалася робота з відновлення інфраструктури регіону, зокрема розмінування території, розчищення завалів, відновлення дорожньої та критичної інфраструктури, повернення електропостачання, води та газу в будинки на територіях, що були під окупацією.

Нагадаємо, 15 березня президент України Володимир Зеленський призначив керівником обласної військової адміністрації Героя України, генерал-лейтенанта, командувача Операції Об'єднаних сил Олександра Павлюка. Тоді ж Зеленський вирішив, що Олексій Кулеба, колишній голова Київської обласної адміністрації, допомагатиме військовому керівництву.

1