Китай розпочав масове тестування населення через спалах covid-19

Людей, які їздили у міста зі спалахом, вже шукають
Китай розпочав масове тестування населення через спалах covid-19
Прапор Китаю (Фото: picabu)
1 Серпня 2021, 21:36
читать на русском

У Китаї розгорнули масове тестування на коронавірус у деяких містах та ввели нові обмеження на поїзди. Це довелося зробити через спалах коронавірусу.

Про це повідомляє видання CNN.

1 серпня влада повідомила про 75 нових випадків коронавірусу, зокрема 53 місцевих передач. Кластер, пов'язаний з аеропортом Нанкіна, тепер поширився на більш ніж 20 міст і більше десятка провінцій.

З географічної точки зору спалах є найбільшим за кілька місяців після того, як минулого року країна значною мірою придушила пандемію в своїх кордонах.

Читайте також

Спалах виник після того, як в липні в аеропорту Нанкін у східній провінції Цзянсу з'явився штам Delta.

Влада провела три раунди тестування для 9,2 млн жителів міста і помістила сотні тисяч в карантин, щоб приборкати спалах в піковому туристичному сезоні.

Чиновники тепер намагаються відстежувати людей по всій країні, які нещодавно приїхали з Нанкіна або Чжанцзяцзе, туристичного міста в провінції Хунань, який заблокував всі 1,5 млн жителів і закрив всі туристичні пам'ятки.

Нагадаємо, раніше Китай погрожував заблокувати постачання до України вакцин від коронавірусу, якщо Київ не відкличе свій підпис під заявою про порушення прав людини у провінції Синьцзян на північному заході Піднебесної.

1