Бразильські вчені довели: Ефективність китайської вакцини Sinovac лише 50%

Цю вакцину закупила Україна
Бразильські вчені довели: Ефективність китайської вакцини Sinovac лише 50%
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
12 Січня 2021, 20:47
читать на русском
Науковці з бразильського інституту "Бутантан" довели, що ефективність вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac, котру має намір закупити уряд України, становить лише 50,38%.

Про це повідомляє Folha de S.Paulo.

Нові дані щодо ефективності вакцини компанії Sinovac від бразильського інституту включають результати тестувань добровольців, які хворіли дуже легкою формою хвороби COVID-19, тобто не мали симптомів та не потребували медичної допомоги.

Читайте також

Дані щодо ефективності вакцини вже передали національному регулятору, котрий повинен вирішити, чи реєструвати її в Бразилії.

Китайську вакцину Sinovac у Бразилії тестували на 13 060 добровольцях. Всі добровольці - це медики, старші від 18 років.

Нагадаємо, що 11 січня вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech показала ефективність 78% проти коронавірусу на пізніх стадіях випробувань в Бразилії, яку нещодавно придбала Україна.

Рівень захисту, підтверджений офіційними особами штату Сан-Паулу, був отриманий на основі передових випробувань на кінцевій стадії за участю близько 13 000 учасників.

Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

1