Китайська вакцина, яку придбала Україна, ефективна всього на 78%

У випробуваннях на кінцевій стадії взяло участь 13 тисяч людей
Китайська вакцина, яку придбала Україна, ефективна всього на 78%
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
11 Січня 2021, 14:05
читать на русском

Вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech показала ефективність 78% проти коронавірусу на пізніх стадіях випробувань в Бразилії, яку нещодавно придбала Україна.

Про це пише Bloomberg.

 Рівень захисту, підтверджений офіційними особами штату Сан-Паулу, був отриманий на основі передових випробувань на кінцевій стадії за участю близько 13 000 учасників, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це найбільш точний результат випробувань проведений з вакциною Sinovac. Цей показник не відповідає приблизно 95% ефективності, що спостерігається в мРНК-вакцинах, розроблених Pfizer Inc. і Moderna Inc.

Читайте також

Випробування також показали 100% ефективності стосовно важкого і помірно важкого перебігу коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

У разі, якщо вакцина проти коронавірусу Sinovac Biotech, яку вже замовила Україна, не пройде завершальний етап клінічних випробувань, сплачені за неї кошти нашій країні повернуть.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка (досьє Ляшка), це нормальна практика, коли укладають контракт на постачання вакцини до завершення клінічних випробувань. За його словами, інші країни також робили так.

1