Китай доставить Україні 5 мільйонів доз вакцини Sinovac

Китай і Україна уклали відповідну угоду
Китай доставить Україні 5 мільйонів доз вакцини Sinovac
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
11 Січня 2021, 23:02
читать на русском
Фармацевтична компанія "Лекхім" закупила у китайського виробника вакцин Sinovac Biotech 5 млн доз проти COVID-19.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Згідно з цією угодою група фармацевтичних компаній "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac (Sinovac Biotech) в Україну, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже у березні 2021 року Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусу виробництва Sinovac Biotech, ефективність якої доведена клінічними дослідженнями у 78%, а у 2022 році – налагодити виробництво вакцини на українському підприємстві ПрАТ "Лекхім-Харків".

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що Україна закуповує вакцини проти COVID-19 за вартістю, яку визначено для більшості країн світу. Так, китайська вакцина Sinovac коштуватиме 504 грн за 1 дозу.

У разі, якщо вакцина проти коронавірусу Sinovac Biotech, яку вже замовила Україна, не пройде завершальний етап клінічних випробувань, сплачені за неї кошти нашій країні повернуть.

А сьогодні, 11 січня, вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech показала ефективність 78% проти коронавірусу на пізніх стадіях випробувань в Бразилії, яку нещодавно придбала Україна.

1