В Україні будуть виробляти китайську вакцину Sinovac

Виробництво планують у 2022 році
В Україні будуть виробляти китайську вакцину Sinovac
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
12 Січня 2021, 02:05
читать на русском

Фармацевтична компанія "Лекхім" буде виробляти в Харкові китайську вакцину Sinovac від коронавірусу, виробництво якого планують  у 2022 році.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Співпраця передбачає організацію масштабного виробництва готових лікарських форм вакцин (у тому числі CoronaVac) з 2022 року в Україні, а з 2025 року планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що Україна закуповує вакцини проти COVID-19 за вартістю, яку визначено для більшості країн світу. Так, китайська вакцина Sinovac коштуватиме 504 грн за 1 дозу.

Очільник МОЗ (досьє Максима Степанова) зазначив, що перший договір Україна підписала з компанією Sinovac, яка здобула авторитет у всьому світі.

У разі, якщо вакцина проти коронавірусу Sinovac Biotech, яку вже замовила Україна, не пройде завершальний етап клінічних випробувань, сплачені за неї кошти нашій країні повернуть.

А сьогодні, 11 січня, вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech показала ефективність 78% проти коронавірусу на пізніх стадіях випробувань в Бразилії, яку нещодавно придбала Україна.

1