Китай заборонив аборти у "немедичних цілях"

Обмеження пов'язані з "турботою уряду" країни про жіноче здоров'я
Китай заборонив аборти у "немедичних цілях"
Пологи, вагітність (фото: pexels)
28 Вересня 2021, 07:19
читать на русском

Влада Китаю обмежує дозволи на аборти, стверджуючи, що таким чином "піклується про репродуктивне здоров'я жінок".

Як повідомляє Reuters, заборони на аборти скоріше пов'язана зі зниженням народжуваності в країні.

Зазначається, що у Китаї вже вводяться жорсткі заходи щодо запобігання переривання вагітності.  Зокрема, у 2018 році було оголошено попередження про те, що використання аборту для переривання небажаної вагітності шкідливо для жіночого організму та загрожує безпліддям.

Тим часом Китай залишається найбільш густонаселеною країною світу, але останні дані перепису показують, що зростання населення з 2011 по 2020 рік є найповільнішим з 1950-х років і, як очікується, ще більше може сповільнитися протягом наступних кількох років. В останні роки переривання вагітності разом з контрацептивами та стерилізацією використовувалося для обмеження зростання населення. Урядова статистика показує, що між 1971 і 2013 роками лікарі в Китаї зробили 336 мільйонів абортів.

Після кількох років спроб стримувати зростання населення влада країни тепер обіцяє нову політику, спрямовану на заохочення сімей до народження більше дітей. У червні Китай заявив, що тепер дозволить всім парам народити трьох, а не двох. Також запроваджується нова політика щодо зменшення фінансового навантаження на виховання дітей.

Також у Китаї заборонять "гендерні аборти". Оскільки це вже призвело до величезного гендерного дисбалансу в країні - чоловіків на 30 мільйонів більше, ніж жінок.

Нагадаємо, у червні в Китаї влада вирішила заохочувати сім'ї заводити третю дитину, хоча ще донедавна тут дозволяли народжувати лише двох дітей.

Читайте також

1