Китайські вчені заговорили про докази появи коронавірусу не в Піднебесній

Китайські мікробіологи заявили, що вірус SARS-CoV-2 ймовірно, виник на Індійському субконтиненті під час сильної спеки минулого літа
Китайські вчені заговорили про докази появи коронавірусу не в Піднебесній
Вчені, коронавірус (фото: pexels)
1 Грудня 2020, 20:34
читать на русском

Китайські вчені стверджують, що у них є докази, що походження COVID-19 не з їхньої країни.

Про це пише видання Dayli Mail.

За словами учених, їхні дослідження вказують на появу вірусу минулим літом одразу в кількох країнах, в тому числі в Бангладеш, США, Греції, Австралії, Італії, Чехії, Росії або Сербії.

Вчені з Китаю припустили, що новий тип коронавірусу (SARS-CoV-2) виник в Індії або Бангладеш ще влітку 2019 року.

Фахівці Шанхайського інституту біологічних наук обґрунтовують свої висновки на дослідженні штамів вірусу, проведених 17 країнами.

На думку дослідників, вірус, ймовірно, передався торік від тварини до людини на тлі спеки й посухи. За їх словами, тоді люди й тварини були змушені пити одну воду.

У статті стверджується, що традиційний підхід до відстеження походження штамів коронавірусу не працює, оскільки в ньому використовувався вірус кажанів, виявлений на південному заході Китаю кілька років тому.

Дослідники стверджують, що це заважає вченим простежити походження пандемії. Замість цього вони використовували новий метод, який передбачає підрахунок кількості мутацій в кожному штамі вірусу.

Читайте також

У документі стверджується, що найменш мутований штам був виявлений в восьми країнах: в Індії, Бангладеш, Італії, Чехії, США, Греції, Австралії, Росії та Сербії. Китайські вчені припускають, що коронавірус міг з'явитися в одній з них, перш ніж "непомітно потрапити до Уханя".

Як відомо, ВООЗ шукає джерело коронавірусу саме в Китаї, і сукупність наукових даних свідчить про те, що хвороба виникла саме там.

Нагадаємо, у Китаї на тлі виявлення минулого тижня поодиноких випадків хвороби COVID-19 уряд запровадить жорсткі карантинні обмеження. У зв'язку з цим кілька мільйонів жителів вийшли на протест.

1