Киву запросили до Львова, а він розповів про свого безсмертного діда

У Львові нардепу від "ОПЗЖ" хотіли допомогти вивчити, хто ж такий Степан Бандера
Киву запросили до Львова, а він розповів про свого безсмертного діда
Ілля Кива (Фото: Фейсбук)
12 Лютого 2021, 19:25
читать на русском

Після того, як нардеп Ілля Кива заявив, що хоче допомогти вандалам, які облили фарбою пам`ятник Бандері, голова Львівської ОДА Максим Козицький запросив його до Львова, аби парламентарій краще вивчив історію. У відповідь Кива розповів, що знає, хто такий Бандера і розповів про свого дідуся, "якого розстріляли бандерівці, але він вижив".

Про це йдеться на Фейсбук-сторінках Максима Козицького та Іллі Киви.

Після того, як поліція затримала вандалів, які облили фарбою пам`ятник Бандері у Львові, Кива висловив бажання допомогти злочинцям вийти на волю. У відповідь на цю заяву Козицький запросив Киву до Львова, аби той краще вивчив, хто такий Бандера.

Депутат від ОПЗЖ Ілля Кива шукає контакти осіб, які облили фарбою пам'ятник Cтепану Бандері у Львові. Хоче їм юридично допомогти та називає їх героями. Я маю іншу пропозицію до нардепа - особисто приїхати до Львова, щоб трохи більше дізнатися про постать провідника ОУН. Обіцяємо теплий та гарячий прийом! Проявіть справжню мужність не лише на телебаченні та у своїх відосиках, пане Киво!, - написав Козицький.

У відповідь Кива розмістив пост про те, що жителі Львова – нацисти і фашисти, які масово вбивали жінок і дітей, а у коментарях під постом згадав навіть свого діда, якого "бандерівці розстріляли, але він вижив".

мой дед Герой Советского Союза Кива Филипп Денисович пройдя всю войну в 45 году был так же отправлен во Львов где его расстреляли местные жители, Дед выжил но память об этом осталась, - написав Кива (орфографія автора збережена – ред.)

Нагадаємо, що 5 лютого у Львові вночі невідомі облили червоною фарбою пам‘ятник Степану Бандері на площі Кропивницького.

Мер Львова Андрій Садовий наголосив, що "всім, кому так заважає Бандера, треба зрозуміти, що славу і важливе місце в історії України неможливо замалювати фарбою".

1