Киянин хоче через суд змусити КМДА забезпечити його захисними масками

Мешканець столиці вважає, що маски йому мають оплатити з бюджету
Киянин хоче через суд змусити КМДА забезпечити його захисними масками
Киянин позивається до КМДА Фото: Окружний адміністративний суд міста Києва
8 Грудня 2020, 14:36
читать на русском

Киянин позивається до Київської міської державної адміністрації через незабезпечення його медичними масками на період карантину.

Про це повідомляє окружний адміністративний суд міста Києва.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом киянина до Київської міської державної адміністрації. Позивач просить суд визнати незаконними дії КМДА, що не забезпечила його медичними масками на період карантину з метою захисту від гострої респіраторної хвороби COVID-19, - йдеться у повідомленні.

У суді зазначають, що житель Києва звернувся до суду, бо вважає, що фінансування профілактичних та протиепідемічних заходів повинно здійснюватися коштом державного та місцевих бюджетів.

Читайте також

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Нагадаємо, в провадженні ОАСК вже перебуває справа за позовом до Кабінету Міністрів України про незабезпечення позивача на період карантину медичними масками.

18 вересня суд повідомив, що відкрив провадження у справі за позовом жителя столиці до Кабінету міністрів України.

Позивач вважає незаконними дії Уряду щодо незабезпечення його медичними масками в період карантину та просить суд це визнати. В обґрунтування своїх вимог він зазначив про протиправну відмову у наданні йому медичних масок, оскільки вважає, що пільгові категорії громадян на час запровадженого карантину повинні забезпечуватися лікарськими засобами та виробами медичного призначення безкоштовно.

1