Кличко офіційно став мером Києва

Столичний міський голова отримав посвідчення
Головне
Кличко офіційно став мером Києва
посвідчення мера Фото: КМДА
1 Грудня 2020, 13:15
читать на русском

Віталій Кличко отримав посвідчення мера та склав присягу Київського міського голови.

перша сесія новообраної Київради

перша сесія новообраної Київради Фото: КМДА

Під час першого пленарного засідання новообраної Київради, яке відкрила голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова, Кличка офіційно оголосили очільником Києва.

На сьогодні Віталій Кличко у визначеному порядку зареєстрований Київським міським головою, - сказала Королькова та запросила мера (досьє Кличка) скласти присягу та підписати її текст.

перша сесія новообраної Київради

перша сесія новообраної Київради Фото: КМДА

Читайте також

Після складання присяги Кличко отримав з рук голови виборчкому посвідчення міського голови столиці.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Цьогоріч обирали представників до органів місцевого самоврядування: депутатів обласних, районних рад, а також депутатів місцевих рад та їх голів у 1 439 громадах.

6 листопада чинного мера Києва Віталія Кличка офіційно визнали переможцем на виборах київського міського голови. За Віталія Кличка проголосувало 50,2% киян, які прийшли на виборчі дільниці 25 жовтня.

Своєю чергою Кличко подякував виборцям за підтримку і зазначив, що такий результат голосування для нього означає велику відповідальність.

Крім того, одразу ж після оголошення попередніх результатів відомий актор, колишній губернатор Каліфорнії (США) Арнольд Шварценеггер привітав міського голову Києва Віталія Кличка із перемогою на виборах мера.

1