Кличко показав Разумкову, як депутатам не кнопкодавити - фото

Система "Рада-4", встановлена у Київраді, унеможливлює неперсональне голосування
Кличко показав Разумкову, як депутатам не кнопкодавити - фото
Кличко показав голові Верховної Ради, як у Київраді працює система голосування Фото: КМДА
24 Лютого 2021, 16:00
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков особисто випробував, як працює система "Рада-4" у Київраді, яка унеможливлює неперсональне голосування.

Як повідомляє КМДА, мер Києва Віталій Кличко показав голові Верховної Ради, як у Київраді працює система персонального голосування.

Кличко зазначив, що реєстрація кожного депутата в системі відбувається за допомогою спеціальної іменної картки, а процес голосування потребує натискання двох кнопок одночасно. При цьому утримувати кнопки необхідно весь час, поки триває процедура голосування. Таким чином, депутат не може проголосувати і за себе, і за когось із колег - на відміну від системи "Рада-3", якою послуговуються у парламенті.

Читайте також

Голосування відбувається виключно, коли ти натискаєш одночасно дві кнопки і чекаєш до завершення волевиявлення. В іншому разі голос не буде зараховано. Це унеможливлює голосування за іншого депутата. Ми є єдиною радою в країні, де унеможливили неперсональне голосування, – зазначив Віталій Кличко.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков особисто випробував, як працює система "Рада-4".

За його словами, система "Рада-3", що працює в парламенті, уже морально застаріла. І її потрібно буде змінювати.

Ми зараз вивчаємо різні варіанти технологій, які можна було б запровадити в парламенті. У тому числі і технологію, пов’язану із відбитком пальця. Але ми також втілюємо варіанти постійних змін нинішньої системи – як компромісний варіант, щоб не витрачати зайві бюджетні кошти», – сказав Разумков.

Нагадаємо, Київрада – перший і поки що єдиний представницький орган місцевого самоврядування, який встановив інноваційну систему для голосування "Рада-4" ще у 2015 році.

1