Кличко розповів про будівництво нового пішохідного мосту у Києві - фото

Побудувати і відкрити його обіцяють вже в наступному році
Кличко розповів про будівництво нового пішохідного мосту у Києві - фото
План нової набережної Києва Фото: kiev.klichko.org
9 Жовтня 2020, 19:00
читать на русском

Міська влада Києва розпочинає втілення ще одного інфраструктурного проекту - будівництво нового пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів "Оболонський". Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки початку робіт на об’єкті.

Сьогодні ми розпочинаємо будівництво нового об’єкту - пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів "Оболонський". І плануємо реалізувати цей важливий для оболонців, киян і гостей столиці проект уже в середині наступного року. Міст з’єднає Оболонську набережну (в районі гольф-центру) з островом "Оболонський", - сказав Кличко, повідомляється на його сайті.

Читайте також

За його словами, ширина мосту буде 4 метри. Довжина - 164 метри. Він матиме три прольоти. Конструкція споруди спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці.

Проект нового мосту в Києві Фото: kiev.klichko.org

Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд та підсвічуватиметься у вечірній і нічний час. І буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці, - повідомив мер.

Новий міст на острів "Оболонський"

Друзі! Ми розпочинаємо будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів «Оболонський». І плануємо реалізувати цей важливий для оболонців, киян і гостей столиці проект уже в середині наступного року. Ширина мосту буде 4 метри. Довжина - 164 метри. Він матиме три прольоти. Конструкція споруди спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці. Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд та підсвічуватиметься у вечірній і нічний час. І буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також благоустрій на острові. З мінімальним втручанням в природній ландшафт. Облаштуємо там зону для відпочинку та купання. Щоб у киян було ще більше комфортних місць, де можна провести час на природі. Важливо, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки «Оболонь». І наголошую: новий гарний міст збудуємо за кошти меценатів!

Gepostet von Віталій Кличко am Freitag, 9. Oktober 2020

За словами Кличка (Віталій Кличко - досьє), влада також планує здійснити благоустрій на острові з мінімальним втручанням в природній ландшафт.

Облаштуємо там зону для купання. Щоб у киян було більше чудових місць для відпочинку. Важливо, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки "Оболонь". Міст збудуємо за кошти меценатів, - підкреслив Віталій Кличко.

Як повідомляв Парламент.UA, 6 жовтня міський голова Києва Віталій Кличко (Віталій Кличко - досьє) показав ідею нового пішохідного мосту через Дніпро.

У коментарях під його публікацією з’явились припущення, що це може бути міст між Трухановим островом та Гідропарком. Також багато припускають, що він проходитиме від парку "Наталка" на сусідній острів.

Нагадаємо, 25 травня 2019 року відбулася церемонія відкриття пішохідного мосту між Аркою дружби народів та Володимирською гіркою. За словами Кличка, у будівництві мосту використані 90% вітчизняних матеріалів, а будівництво самого мосту обійшлося у 275 мільйонів гривень.

Ще близько 90 мільйонів коштували будівництво фонтану, доброустрій територій і прокладання мереж, а укріплення схилів — 55 мільйонів гривень.

1