Кличко розповів, як Київ готується до початку нового навчального року

Важливо
 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть виключно онлайн
Важливо
26 Серпня, 16:47

Київ продовжує готуватись до початку нового навчального року, який пройде в умовах повномасштабної війни.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко та додав, що минулого тижня оглянув укриття в одній зі шкіл на лівому березі міста, а сьогодні відвідав одну з найстаріших шкіл Шевченківського району столиці.

За його словами, в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття або де укриття - в кроковій доступності. Також міськрада завершує перевірку шкіл щодо їх готовності.

Кличко повідомив, що 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них і в кроковій доступності від них немає укриттів.

Навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі й одна зі шкіл у Подільському районі, яка найбільше постраждала в результаті обстрілів столиці російськими варварами цієї весни. В школі ще триває ремонт.

Решта - 95% - шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання - як очному, так і онлайн.

Усі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це - 132 тисячі школярів, - зазначив міський голова.

Щодо обстеження укриттів, наразі в столиці перевірили всі школи. У більшості з них укриття облаштовані, укомплектовані меблями - стільцями, партами. Також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. В приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб.

У деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває і його планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходитимуть до укриттів, що розташовані поруч, у кроковій доступності - в школах по сусідству, метрополітені.

Загалом у Києві перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей знаходяться за кордоном, 20% - в інших регіонах України. Понад 4 тисячі дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. І їх кількість збільшується, - каже Кличко.

Підготовка до навчального року у Києві / Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Нагадаємо, що станом на 25 серпня 2022 року проведено перевірки понад 23,5 тис. закладів освіти, що складає майже 93% від загальної кількості. Згідно з їх результатами, 51% шкіл готові до навчання в очній формі.

Читайте також