Кличко розповів, чи готові столичні школи до навчального року

Мер Києва перевірив укриття в освітніх закладах
Головне
Кличко розповів, чи готові столичні школи до навчального року
Віталій Кличко (фото: УНІАН)
19 Серпня 2022, 16:02
читать на русском

У Києві з 1 вересня школи почнуть навчати дітей в очному форматі.

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, наразі продовжується підготовка освітніх закладів до початку навчального року.

Задля безпеки дітей та вчителів у школах та садках міста здійснили моніторинг укриттів та приміщень понад тисячі закладів освіти - щодо можливості їх використання як найпростіших укриттів та склали акти оцінки цих приміщень. На сьогодні обстежили 100% закладів освіти та склали акти оцінки 67% укриттів при закладах освіти, - розповів мер.

Кличко зазначив, що у столиці для очного навчання дітей відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Заклади ж, в яких і поруч з якими немає укриттів, працюватимуть в онлайн форматі.

Також у столиці відбулася серпнева конференція освітян, передає КМДА.

Під час заходу мер Києва зазначив, що "школи та садочки прийматимуть учнів, дітей".

Я хочу нагадати, що і два попередніх роки були непростими для освітнього процесу – через пандемію коронавірусу. Та все ж війна стала найбільшим випробуванням для кожного з нас. І навіть в умовах воєнного стану ми продовжуємо вкладати кошти в освіту за тими напрямами, які є нагальними. Це ремонт та облаштування укриттів, протипожежні заходи, підготовка до осінньо-зимового періоду та підготовка до нового навчального року. Загалом на це з міського бюджету виділили майже 460 млн гривень, – сказав він (досьє Кличка).

Нагадаємо, у МОН заявили, що місцева влада може організовувати навчання школярів у закладах культури, якщо школам не вистачатиме приміщень для навчання всіх дітей.

1