У Києві вирішили, як повернути школи до офлайн-навчання

Освітні заклади обладнають найпростішими укриттями
Важливо
У Києві вирішили, як повернути школи до офлайн-навчання
Діти, укриття Фото cottonbro: https://www.pexels.com
23 Червня 2022, 14:58
читать на русском

У столиці депутати Київради ухвалили рішення обладнати у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти найпростіші укриття "з метою підвищення рівня безпеки дітей та педагогів".

Таке рішення було прийнято сьогодні, 23 червня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання. Рішення підтримали 85 депутатів, передає пресслужба Київради.

Депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко зазначив, що укриття облаштують з метою захисту здобувачів освіти в комунальних закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти в разі ракетних обстрілів з боку росії.

У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану та агресивними наступальними діями російської федерації та активізацією ракетних ударів необхідно провести ремонті та реконструкційні роботи, а також укомплектувати необхідними засобами найпростіші укриття в закладах комунальної власності міста Києва. Діти повинні відчувати себе в безпеці, а батьки мають довіряти навчальним закладам та розуміти, що у разі оголошення повітряної тривоги малюки пройдуть в укриття. У цей складний воєнний час необхідно підвищувати рівень захисту дошкільнят, учнів, студентів та педагогічних колективів, – зазначив Вітренко.

Депутат додав, що невдовзі буде проведено інвентаризацію наявних приміщень у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти, а також розроблено проєктно-кошторисну документацію та виділено необхідне фінансування для облаштування найпростіших укриттів.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що у столиці планують відремонтувати чи відреконструювати, забезпечити необхідними засобами всі  укриття в комунальних школах та садочках.

Нагадаємо, у МОН заявили, що місцева влада може організовувати навчання школярів у закладах культури, якщо школам не вистачатиме приміщень для навчання всіх дітей.

Читайте також

1