Кличко розповів, як Київ готується до початку нового навчального року

 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть виключно онлайн
Важливо
Кличко розповів, як Київ готується до початку нового навчального року
Школа Фото: Pexels
26 Серпня 2022, 16:47
читать на русском

Київ продовжує готуватись до початку нового навчального року, який пройде в умовах повномасштабної війни.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко та додав, що минулого тижня оглянув укриття в одній зі шкіл на лівому березі міста, а сьогодні відвідав одну з найстаріших шкіл Шевченківського району столиці.

За його словами, в очному режимі школярі вчитимуться тільки в тих навчальних закладах, де є облаштовані укриття або де укриття - в кроковій доступності. Також міськрада завершує перевірку шкіл щодо їх готовності.

Кличко повідомив, що 22 із 421 муніципальної школи працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них і в кроковій доступності від них немає укриттів.

Навчатиме школярів спочатку в онлайн-режимі й одна зі шкіл у Подільському районі, яка найбільше постраждала в результаті обстрілів столиці російськими варварами цієї весни. В школі ще триває ремонт.

Решта - 95% - шкіл Києва працюватимуть у змішаному форматі навчання - як очному, так і онлайн.

Усі, хто виявив бажання навчатися очно, матимуть таку можливість. На сьогодні це - 132 тисячі школярів, - зазначив міський голова.

Щодо обстеження укриттів, наразі в столиці перевірили всі школи. У більшості з них укриття облаштовані, укомплектовані меблями - стільцями, партами. Також облаштовані лежачі місця, є ігрові кімнати, санвузли. В приміщеннях укриттів можна розмістити загалом 145 тисяч осіб.

У деяких навчальних закладах облаштування укриттів триває і його планують завершити до кінця вересня. Протягом цього часу учні та вчителі переходитимуть до укриттів, що розташовані поруч, у кроковій доступності - в школах по сусідству, метрополітені.

Загалом у Києві перебувають 60% дітей-школярів, 20% дітей знаходяться за кордоном, 20% - в інших регіонах України. Понад 4 тисячі дітей-переселенців уже прийняли школи та садки столиці. І їх кількість збільшується, - каже Кличко.

Підготовка до навчального року у Києві / Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Нагадаємо, що станом на 25 серпня 2022 року проведено перевірки понад 23,5 тис. закладів освіти, що складає майже 93% від загальної кількості. Згідно з їх результатами, 51% шкіл готові до навчання в очній формі.

Читайте також