Шкарлет розповів, скільки шкіл готові до очного навчання

Найвищі показники готовності до освітнього процесу у трьох регіонах
Шкарлет розповів, скільки шкіл готові до очного навчання
Школа Фото: Pexels
25 Серпня 2022, 17:56
читать на русском

Станом на 25 серпня 2022 року проведено перевірки понад 23,5 тис. закладів освіти, що складає майже 93% від загальної кількості. Згідно з їх результатами, 51% шкіл готові до навчання в очній формі.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

За його словами, другий місяць поспіль у всіх регіонах країни активно триває робота комісій з огляду захисних споруд закладів освіти. До перевірок залучено фахівців ДСНС, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, департаментів освіти і науки місцевих військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

Станом на 25 серпня 2022 року проведено огляд понад 23,5 тис. закладів освіти, що складає майже 93% від загальної кількості. Відповідно до результатів перевірок, 51% закладів освіти готові до навчання в очній формі, - йдеться у повідомленні.

Найвищі показники готовності до освітнього процесу у традиційному форматі наразі в місті Київ, Львівській та Чернівецькій областях.

Щодо закладів загальної середньої освіти: спецкомісії провели обстеження 96% шкіл, з яких 59% мають захисні споруди, - зазначив Шкарлет.

Міністр додав, щотижня показник готовності закладів до безпечного навчання зростає.

Нагадаємо, що навчальний рік 2022-2023 розпочнеться в умовах повномасштабної війни РФ проти України. Відтак, МОН організовує навчання чотирма моделями, які уже розробили фахівці Міністерства.

Читайте також

1